На цената на един градски разговор
0700 16 916
Безплатна
доставка
в София

1.Какво представлява презареждането на тонер касета?

Презареждането представлява демонтиране и почистване на основните компоненти на една касета, премахване на остатъчен тонер, зареждане с нов тонер и тестване на касетата, но то не гарантира качеството на отпечатването върху хартията, както и броя копия, които ще изкарате с нея.
 

2.Защо да рециклирам касетата си?

Две основни прични: опазвате околната среда и оптимизирате разходите си.
Чрез рециклирането на касета вие подпомагате за опазването на околната среда и спестявате до 70% от разходите за нова касета.

3.Може ли да се презареди една касета, без да се наложи подмяна на части?

Повечето фирми презареждат до 2-3 пъти, което е по желание на клиента. Имайте в предвид, че „животът” на компонентите в касетата, формиращи отпечатъка, е изчислен за един цикъл.

Пример: Представете си, че някой Ви каже да карате автомобила си само със зареждане на гориво без да сменяте нищо друго (масло, филтри и т.н.). Щеше да бъде страхотно, но уви, все още е невъзможно - освен ако не искате автомобилът Ви да отиде в сервиз, вместо да бъде ползван по предназначение!

4.Надеждно ли е презареждането?

Дори да е направено професионално с необходимата техника – НЕ! Все пак е възможно, ако не държите на качеството на отпечатъка.

5.Какво представлява HQR-рециклиранена тонер касета?

HQR-рециклирането се състои в подмяна на всички компоненти на тонер касетата (барабан, почистващ нож, девелоперна ролка, магнитна ролка, дистанционни втулки, чип и др.), смазване на контактните точки и зареждането ѝ с тонер от най-големите световно признати производители.

6.Какво е тонер?

Тонерът представлява прахообразна субстанция, използвана в лазерните принтери и копирни машини, която формира изображенията върху медиятa – принтерна, копирна хартияи др. В съставa влизат микроскопични полимерни частици и пигментиращи агенти, както и магнитни стружки, добавящи магнитнитe свойства, необходими за да се задържа тонера върху магнитния вал.

7.Как да съхранявам тонер касетите си?

Консумативите на производителя обикновено са в кутии. Рециклираните  консумативи са запечатани в непромокаеми найлонови пликове. Не гиизлагайте на висока температура, влага или светлина. Съхранявайте гив опаковката им, докато се наложи инсталацията им в принтера Ви.

8.Защо се налага подмяна на компонентите в тонер касетата?

Както всеки механизъм, така и компонентите в тонер касетата се амортизират. Подмяна на износените части в нея се налага, за да се избегнат негативни ефекти при печата, като бели линии, блед печат, черни точки, фон и т.н.

9.Защо всички копия като капацитет на касетите се дават при 5% запълненост на листа и колко е това?

Това е приет стандарт, служещ за оценяване на еднакви неща. Не бихте могли да сравните касета, печатаща 5000 копия при 25% запълване с касета, печатаща 12 000 копия при 5%, при която излиза по-евтина разпечатката. Трябва да се сравняват еднакви величини. Пример за 5% запълнена страница можете да видите тук.

10.Какво е чип на тонер касета?

Чип на тонер касета е електронно устройство, което отчита употребеното количество тонер и броя paзпечатани страници според процента на покритието им. Той индикира кога тонерът Ви свършва и касетата трябва да бъде сменена. Не всички тонер касети имат чип.

11.Какво е стартова тонер касета

Това е тонер касета с по-малко съдържание на тонер. Обикновено стартова тонер касета получавате с принтера, когато го закупите.

12.Какво значи „плитка“ или „дълбока“ касета?

Доста модели машини могат да работят с два типа касети с различни капацитети. Да вземем принтер HP Laserjet 1320. Той може да работи с два различни консуматива - Q5949A, който е за 2500 копия, и Q5949X, който е за 6000 копия, и двата при 5% запълване на страницата. Виждате - двете касети са с един и същи партиден номер, разликата е в последната буква - A е за по-малкия капацитет и затова е наречена „плитка“, X е за по-големия капацитет - за „дълбока“.

13.Какво значи dpi?

Dpi идва от "Dots per inch" - точки на инч (1 inch = 2,54 см). Тази спецификация оказва качеството на разпечатката - тоест колко детайлно се разпечатва дадено изображение (на текст почти не се забелязва, но при снимките личи много). Колкото е по-висок dpi, толкова е по-качествено изображението. При по-старите принтери (HP II/III, HP IIp/IIIp) dpi (резолюцията) e 300 dpi. При следващото поколение принтери (HP 4,4+,5,5p,6p) резолюцията е подобрена до 600 dpi. При съвременните лазерни принтери резолюцията е 1200 dpi. На пазара се предлагат и машини, които са с различна резолюция по вертикала и по хоризонтала - примерно 1200 x 600 dpi. Възможно е чрез интерполация (софтуерно изглаждане на крайните точки по изображенията) резолюцията да бъде повишена малко. Примерно при съвременните цветни лазерни принтери оптичната резолюция която дава лазера е 600 на 600, и в редки случаи 1200 на 600 точки. Чрез интерполазия производителите твърдят че се постигат реални 2400 на 2400 точки, че дори и 3600 на 3600, но дали това е наистина точно така е относително и спорно. При мастилоструйните принтери резолюцията е по-висока (което се позволява от технологията им на печат) и стига до към 4800 dpi, като при някои модели на принтерите Epson достига 5760 dpi. Това прави мастило струйните принтери подходящи за разпечатки на цветни снимки. Друг е въпроса че е нецелесъобразно поради цената на консуматива.

14.Можете ли да ми замените касетата за рециклиране - аз да оставя моята, а вие да ми дадете готова рециклирана?

Да, разбира се! Това би Ви спестило време и е по-удобно за вас и за нас.

Забележка: Празната касета трябва да бъде оригинална (ОЕМ).

15.Ще отпечатам ли същия брой копия с рециклирана тонер касета, колкото с консуматив от производител?

Екипът на „Тонер Плюс”  Ви гарантира, че ще получите същия брой копия,  след като рециклирате своята тонер касета.

16.Качеството на печатните ми копия е лошо. Как мога да разбера дали проблемът е в принтера или в тонер касетата?

Сменете тонер касетата и разпечатайте няколко страници. Ако проблемът все още е налице, най-вероятно причината е в принтера. Ако копията Ви са с високо качество, проблемът е в тонер касетата. И в двата случая можете да се свържете с нашия офис за повече информация и помощ.

17.Току що сложих пълна тонер касета, а принтерът все още индикира, че няма тонер. Какво да правя?

Някои тонер касети имат чип и проблемът може да е в него. Други имат предпазител, който е възможно да нe сте oтстранили. При подобен случай не се колебайте да се свържете с нашия офис и техник от екипа на „Тонер Плюс”ще Ви помогне.

18.Как да се справя с наличие на малки черни точки по печатното копие?

Обикновено малките черни точки са в резултат на износен барабан или PCR. Тонер касетата Ви трябва да бъде заменена с нова или да бъде рециклирана, което ние правим.

19.Защо се получават бели ивици на отпечатаното копие? В принтера или в тонер касетата е проблемът?

Причините може да са различни. Обикновено белите линии, както и избледняването на печата саиндикатор, че тонерът Ви свършва. Касетата трябва да бъде заменена с нова или рециклирана. Възможно е проблемът да е и в контактните пластини на барабана, които не правят добър контакт.Друга възможна причина за появата не бели ивици е замърсяване на оптиката на принтера Ви. В този случай проблемът не е в тонер касетата. Трябва да се направи профилактика на печатащото Ви устройство.

Имам въпрос, на който не намирам отговор тук...

В този случай можете да се свържете с нас по телефона от понеделник до петък - 08:30 - 18:00 ч.,  на който ще получите компетентен отговор. Благодарим Ви, че отделихте от времето си, за да разгледате нашия сайт. Той е направен за Ваше улеснение.